Academy

Bij de academy kan je leren over importeren of exporteren of over Explect Online. We maken video’s, delen informatie en maken blogs. Ready to Get Started?

offerte
Explect online | Offerte aanvraag

Hoe vraag ik een vrijblijvende offerte aan?

Makkelijk een offerte aanvragen voor elk gewenst transport, dat laten we je zien in deze video. Dit kan zijn bijvoorbeeld zijn binnen Nederland, van Duitsland naar India of van China naar Nederland. Het kan van een klein doosje tot een complete container. Zo kan jij altijd makkelijk je offertes opvragen, inzien en boeken wanneer jij dat wil.

Lees meer
10 Augustus 2021

Laatste items

Afbeelding
Documenten

Eur-1 & Eur-Med

Een EUR.1 wordt gebruikt in het handelsverkeer tussen de Europese Unie (EU) aan de ene kant en een groot aantal landen of gebieden aan de andere kant waarmee een vrijhandelsovereenkomst is gesloten.

Lees meer
Afbeelding
Explect online

Factuur adres toevoegen

Hoe zorg je ervoor dat jouw gegevens goed komen te staan op jouw factuur? Het is belangrijk voor je administratie dat alle gegevens goed staan. Daarom leggen we je hier uit hoe jouw gegevens correct kan instellen.

Lees meer
Afbeelding
Transport

Invoerrechten

Invoerrechten, ga je importeren dan zullen invoerrechten je niet onbekend zijn. Maar waar dienen ze eigenlijk voor en moet je ze altijd betalen? Kom alles te weten over invoerrechten.

Lees meer
Documenten

Bill of Lading

De term Bill of lading betekent letterlijk “lijst met vracht”. Wat doet een Bill of Lading dus in de kern? Juist, hij geeft de gegevens weer van de goederen die worden vervoerd. Is er meer? Absoluut. Ook al besteed je het vervoeren van je goederen uit, dan is het nog steeds waardevol om te weten wat een Bill of Lading precies doet en welke mogelijkheden er zijn.

Lees meer