Op & overslag voor

Onderdeel van de logistieke keten is op- en overslag.

Onder opslag verstaan we (de naam zegt het al) het opslaan van goederen.

Dit gebeurt meestal in een magazijn. 


Overslag betekent dat goederen van het ene transportmiddel over worden gezet op het andere transportmiddel.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een container die van een schip op een truck wordt geladen. Of een vrachtwagen met pakketten die op een depot worden overgeladen naar kleinere busjes die daarna langs de huizen gaan.

Overslag gebeurt doorgaans in terminals, depots, havens, luchthavens of op treinstations.

Goederen kunnen soms juist samengebracht worden op bijvoorbeeld pallets of in containers.

Andere keren is het tegenovergestelde aan de hand en worden goederen juist weer verdeeld vanuit een container of vanaf de pallet.

Zelf een magazijn huren of opslag uitbesteden?

Er zitten zowel voor- als nadelen aan het uitbesteden van de opslag. Een groot voordeel is dat het gedaan wordt door een gespecialiseerde partij met ervaring in de logistieke afhandeling. Daarnaast is het een schaalbare manier van ondernemen. Als het bedrijf hard groeit kan er namelijk gemakkelijk extra opslagruimte bij worden gehuurd.

Aan de andere kant zien veel ondernemers toch ook de voordelen van een eigen magazijn. Ze kunnen zelf direct bij hun voorraad. Daardoor kunnen ze bepaalde zaken beter in eigen hand houden. Denk hierbij aan het versturen van maatwerk orders of de mogelijkheid dat klanten het afhalen.

3d-rendering-colorful-containers-warehouse

Naadloze Op- en Overslagdiensten Die Jouw Bedrijf Vooruit Helpen


In de kloppende aderen van de wereldhandel is het essentieel dat jouw goederen efficiënt en veilig bewegen. Bij Explect snappen we dat als geen ander. We hebben ons toegelegd op het perfectioneren van op- en overslagdiensten die niet alleen voldoen aan jouw wensen, maar deze overtreffen. Onze ervaring spreekt voor zich: we kennen de kneepjes van het vak en anticiperen op jouw behoeften om je een zorgeloze ervaring te bieden.


Waar je ook bent, welk product je ook wilt vervoeren, we staan klaar met een gepersonaliseerde oplossing. Jouw commercieel succes is ons doel en we navigeren je met gemak door de complexiteit van moderne logistiek. Laat de details maar aan ons over, zodat jij je kunt richten op wat je het beste doet: je bedrijf laten groeien.

Klaar om de volgende stap te zetten in logistieke excellentie? Neem contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe Explect jouw logistiek kan transformeren. Stuur ons een e-mail op info@explect.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.