Explect jouw expert voor verzekeren voor

Wij regelen het makkelijk en snel!

Prijs aanvraag Neem contact op

Hoezo zou je jouw transport verzekeren?


Helaas blijkt uit onderzoek dat nog altijd 50% tot 80% van wereldwijd verscheepte goederen niet of onvoldoende verzekerd is. Het zou daarom altijd een ‘no-brainer’ moeten zijn om jouw zending aanvullend te verzekeren tegen schade, verlies of diefstal. Zeker als je goederen gaat vervoeren die schadegevoelig zijn. 


Zelf geen schade, maar toch kosten hoe kan dat?


Ook al heb jij zelf geen schade, kun je nog steeds voor hoge kosten komen te staan. Dit heet ‘Averij-grosse’ / General Average: Wanneer schade aan het schip of de lading ontstaat door een handeling die in een noodsituatie tot doel heeft om bijvoorbeeld het schip, de opvarenden en (de rest van) de lading te redden. Bijvoorbeeld het overboord zetten van de deklading. De schade die hierdoor ontstaat, wordt pro rata verhaald; ook over de eigenaren van de lading. Dit werd weer eens pijnlijk duidelijk met het vast komen te zitten van de Ever Given in het Suezkanaal.

Download de algemene voorwaarden van de verzekeraar en condities van de verzekering. En wat te doen in geval van schade, verlies of diefstal van de lading.

Samen met IMT-Group, bieden we bij al onze transporten de mogelijkheid aan een transportverzekering af te sluiten. Dit is voor jou een extra optie om het risico op schade, verlies of diefstal van goederen af te dekken. <br /> Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken, kan al tijdens en eventueel na het boekingsproces van de vracht ook de transportverzekering eenvoudig worden toegevoegd. Op basis van de transport- en goederengegevens zal, wanneer gewenst, een prijsopgaaf verschijnen voor de verzekeringspremie. Mocht er nog informatie missen, dan zal deze direct worden opgevraagd, waarmee dus binnen 1 of enkele clicks de transportverzekering is geboekt. Uiteraard heb je hierbij direct toegang tot;

de Algemene Voorwaarden van de Verzekeraar en condities van de verzekering

jouw verzekeringscertificaat

een claim portal

verzeker2

Hoe we werken

Toegewijde klantenservice, ondersteund door geavanceerde software

Explect Online, jouw gateway naar de wereld van internationaal transport. Je krijgt toegang tot alle mogelijkheden van ons innovatieve online platform. Zodat jij zelf, in een paar minuten, je eigen transport regelt.

Wil je dat wij het hele transport uit handen nemen? Dat doen we graag.

rickhome