Explect Jouw expert voor zeevracht in

Wij regelen het makkelijk en snel!

Prijs aanvraag Neem contact op
Onze diensten

Welke service bieden we

LCL

DEELLADING (LCL):Bij een deellading via zeevracht deel je de zeecontainer met andere importeurs-exporteurs. Deellading is interessant wanneer het volume van de zending nog te laag is voor een gehele container. De tarieven voor deellading worden berekend over het CBM (m3) en het gewicht. Explect helpt je bereken wat het kantelpunt is naar een FCL-zending.

FCL

COMPLETE CONTAINER (FCL): Bij FCL is de gehele container voor jou om te vullen. Er zullen geen andere importeurs of exporteurs gebruik maken van jouw container. De container die het meest gebruikt worden zijn: 20ft container (33m3 laadvolume), 40ft container (66m3 laadvolume) en een 40ft HC container (76m3 laadvolume). Naast de gebruikelijke containers bieden wij ook de optie voor special equipement (flatracks, open toppers, platform, etc.).

RORO

ROLL-ON, ROLL-OFF (RORO): Passen jouw goederen niet in een container dan kun je gebruik maken van onze ro/ro dienst. Bij ro/ro worden de goederen op het schip geladen zonder dat er een container bij te pas komt. Goederen die vaak op basis van ro/ro verscheept worden zijn: auto’s, aanhangwagens, tractoren, campers of elk ander type zware machines of apparatuur op wielen.

Douane

Douane afhandeling: Ga jij goederen importeren vanuit een non-EU land of juist goederen exporteren naar een non-EU land? Dan dienen de goederen bij de douane aangemeld te worden. Bij import noemt men dit ‘invoeren’ (inklaren) en bij export noemt men dit ‘uitvoeren’ (uitklaren). Bij import zit de douane inklaring standaard inbegrepen.

Handeling

Haven afhandeling: Container Service Charges (CSC of THC) zijn de handelingen die gedaan moeten worden bij de zeevracht voor FCL. Bij LCL komen er warehouse handelingen bij. Explect organiseert beide.

Last Mile

TRUCKING): Of het nu gaat om de container trucking voor je FCL zending, het leveren per vrachtwagen voor je LCL zending of het overladen van je goederen via transloading. Explect zorgt dat je lastmile levering juist gebeurt.

Waar we het allemaal voor doen?

We helpen je met het oplossen van je logistieke problemen. We bouwen mee aan jouw bedrijf, hoe? Doordat je ons als een teamlid mag beschouwen. Hoe andere de service ervaren?

Success verhalen

Lees de ervaring van klanten net zoals jij

Hoe we werken

Toegewijde klantenservice, ondersteund door geavanceerde software

Explect Online, jouw gateway naar de wereld van internationaal transport. Je krijgt toegang tot alle mogelijkheden van ons innovatieve online platform. Zodat jij zelf, in een paar minuten, je eigen transport regelt.

Wil je dat wij het hele transport uit handen nemen? Dat doen we graag.

Mockup laptop met achtergrond