Nieuws & Media

BartNieuwsuur

Nieuwsuur

Naar verwachting blijven de extreem hoge prijzen en lange levertijden van producten uit China nog minstens tot februari aanhouden. Dat zeggen importeurs en andere kenners tegen Nieuwsuur. Ook retailers hebben hier last van in de aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis.

Sinds mei vorig jaar stijgen de prijzen voor containers vanuit China pijlsnel. Op de piek was er sprake van een vertienvoudiging ten opzichte van de situatie voor de co...

Lees meer
4 November 2021

Laatste nieuws

stock-market-forex-trading-graph

Nieuws van IbanFirst

De euro moest vandaag een deel van de winst van vrijdag inleveren ten opzichte van de Amerikaanse dollar in Azië. De aanscherping van de tijdlijn voor de Fed werd naar buiten geduwd en dit had de EUR/USD geholpen om hoger te gaan. Naarmate het tempo van de afbouw weer toeneemt, neemt ook de vraag naar USD toe.

De markten keren vandaag terug naar normale liquiditeit na een wilde rit om vorige week te eindigen. De rendementen op Amer...

Lees meer
WhatsApp Image 2021-11-04 at 21.22.16

Webinar - Containerprijzen door het dak, wat nu?

Momenteel bedraagt de prijs van een container met standaardafmetingen gemiddeld bijna 9.000 dollar, dat is vier keer meer dan vóór de crisis! Heeft ook uw bedrijf last ondervonden van de stijgende containerprijzen en druk op de marges? Meld u dan nu aan voor dit unieke webinar op het gebied van ontwikkelingen binnen de wereld van de logistiek en valuta's.

Lees meer
Grip op je import

Grip op je import

Eén van de kunsten van het importeren, naast het juiste product te weten te vinden is het op tijd geleverd krijgen van jouw producten.Maar hoe krijg je nu grip op jouw import?

Lees meer
Tiger_2022_279

Chinees Nieuwjaar en jouw producten

Ieder jaar na Kerstmis halen de Chinezen de decoratie snel uit hun huizen om plaats te maken voor versieringen voor het Chinese Nieuwjaar (CNY). Chinees nieuwjaar, of Lentefestival, is de jaarlijkse viering van het begin van een nieuw jaar volgens de Chinese maankalender. In China is het geen doorsnee feestdag.

Lees meer
MalcomMcLeanFI

Malcom Purcell McLean

Containervervoer is zeker het grote verborgen wereldwonder, een enorm onderschatte onderneming. Het heeft de planeet gekrompen en een revolutie teweeggebracht, omdat de kosten van het verzenden van dozen zo goedkoop zijn.

Lees meer
BartNieuwsuur

Nieuwsuur uitzending

Naar verwachting blijven de extreem hoge prijzen en lange levertijden van producten uit China nog minstens tot februari aanhouden. Dat zeggen importeurs en andere kenners tegen Nieuwsuur.

Lees meer