Sharks Rotterdam

Explect, 6 September 2021

De Sharks van de Rotterdamse haven.

Wat er gebeurt is het volgende, als je volgens Cif importeert, dan levert jouw leverancier jouw producten tot aan de kade van het land van bestemming en daar komen de sharks in actie. Maar wie is dan voor wat precies verantwoordelijk?Wie is waarvoor verantwoordelijk?

Als je goederen gaat importeren kan het lastig zijn om erachter te komen wat de bijbehorende incoterms betekenen. Dit geldt vooral als je weinig ervaring hebt met internationale handel. Waar moet je op letten als je Cif gaat importeren. Lees verder om te ontdekken wat deze incoterm inhoudt en op welke manier deze leveringsvoorwaarden invloed op de verantwoordelijkheden, verplichtingen en kosten heeft?Jouw producten komen aan bij de kade en dan?

Er zit een donkere kant aan het Cif importeren voor jou als koper, jij bent dan verantwoordelijk voor de betalingen van alle kosten die volgen na de aankomst van het schip. Voor het lossen van de goederen en het verder vervoeren, de importformaliteiten en plichten en tot slot de kosten van inklaring voor zending. En hier komen de Rotterdamse sharks om de hoek gezwommen. Op het moment dat jouw producten bij de kade aankomen zijn de sharks in controle over jouw goederen. Vanaf daar kunnen er onverwachte en onwelkome kosten tot stand komen. Zoals eerder genoemd is de koper verantwoordelijk voor alles op het moment dat het schip aankomt de haven van bestemming. De verkoper is verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de kosten. Maar het laatste stuk van het transport draag jij de verantwoordelijkheid voor.

Het risico voor jou als koper is dat de verkoper in controle is. Je hebt namelijk geen invloed bij wie de zending binnenkomt in de haven van Rotterdam.

Jij als koper, iemand die daar geen overzicht op heeft kan dan door één van de Rotterdamse haven Sharks binnen gehaald worden om extra onverwachte en onwelkome kosten te moeten betalen


Hoe kan je de sharks voorkomen?

Ga je importeren per zeevracht importeer dan onder de incoterm FOB . Wat de incoterm FOB nu precies betekent leggen wij je graag uit in onze Explect Academie, de academy incoterms is erg belangrijk om de sharks bij jouw import te voorkomen.

sharks rotterdam