Inklaringsdocumenten voor zeecontainers

Door: Explect, 9 Januari 2023

containers-warehouse-aerial-view-shipping-logistic-concept (2)

Door de jaren heen in het proces van het inklaren van een container niet veel veranderd. Maar nu we met de transportbranche aan de voet van digitalisatie staan, vinden we nieuwe en interessante manieren om het sneller en efficiënter te maken. Het inklaren van zeecontainers kan een tijdrovend en ietwat vervelend proces zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn manieren om ervoor te zorgen dat dit proces soepel verloopt. Je moet ergens beginnen toch? Dus laten we bovenaan beginnen...


Inklaren van zeecontainers verwijst naar de inklaringsprocedure voor vracht die als een volle container is geladen en door de douane in de haven is ingeklaard. Dit is nodig voor elke container die geïmporteerde lading vervoert, inclusief de lege. Zodra jouw goederen zijn ingeklaard door de douane, kan deze doorgaan naar de plaats van bestemming. Zonder deze toestemming van de douane mogen jouw goederen de haven niet verlaten. Het is dus van groot belang om op de hoogte te blijven van de documenten en wat deze documenten betekenen.


De acht belangrijke soorten inklaringsdocumenten voor zeecontainers:

­


Stel je nu voor dat je al deze documenten nog als gedrukte documenten hebt... Je loopt niet alleen het risico om ze te verliezen of te vergeten, maar ook verlies je veel tijd op het verzenden en ontvangen van deze documenten. Daarbij helpt digitaal bijhouden van deze zaken bij aan een efficiëntere en duurzamere inklaringsprocedure. Met de hulp van Explect Online blijf je op schema. Door een To Do’s overzicht blijf je op de hoogte van een realtime overzicht, zo weet je precies wanneer je welke documenten moet uploaden.


Digitaliseren van documenten


Het bijhouden van papierwerk kan lastig zijn, met Explect Online kun je al jouw transport documenten met gemak digitaliseren. Niet alleen biedt Explect Online je de voordelen van het gemakkelijke online up- en downloaden, online tarieven aanvragen, inzicht krijgen en boeken, een overzicht van alle offertes en transporten. Maar ook het gemak van een overzichtelijk schema, zo blijf je realtime op hoogte van al je to do’s. Zo bespaar je gemiddeld al 4 uur minder aan jouw transport.

 

Wil je nog meer over Explect online weten dat kan hier.