Waar staan we nu en waar we naar toe gaan

Door: Explect, 16 Maart 2023

business-achievement-goal-mission-plan-strategy-icon-symbol

De logistieke sector is voortdurend in ontwikkeling en heeft de afgelopen jaren te maken gehad met verschillende uitdagingen. De opkomst van e-commerce en technologische vooruitgang hebben de sector gedwongen om zich aan te passen en nieuwe technologieën te integreren om een geheel nieuwe wereld van expeditie te creëren. Explect Online biedt hierbij een alles-in-één oplossing voor je logistiek en digitaliseert je logistiek met hun platform.


Waar zijn we nu


Met Explect Online wordt het boeken, volgen en beheren van je zendingen eenvoudig en heb je altijd inzicht in de status van je goederen, ongeacht of ze per zee, lucht of over het land worden verzonden. Het platform brengt structuur in je logistieke processen en zorgt ervoor dat je je voorraad die in beweging is gemakkelijk kan volgen en alle to-do's snel en efficiënt kan afwerken om je goederen in beweging te houden.Het platform van Explect Online biedt ook inzicht in de transittijden en kosten van je zendingen, zodat je betere beslissingen kunt nemen. Het geeft inzicht in vragen zoals: moet ik vliegen of kan ik per boot verzenden? Wat is mijn CO2-uitstoot? Door deze inzichten kun je weloverwogen beslissingen nemen die aansluiten bij je bedrijfsdoelen.

Om bij te blijven in een steeds veranderende markt, moeten traditionele expediteurs meer technologische hulpmiddelen gebruiken. Explect Online biedt deze tools en maakt de verzending van vracht transparanter. Met big data en verbeterde technologie is het nu mogelijk om te dromen van de ideale toeleveringsketen en deze te behalen met behulp van deze tools.

Het platform biedt verschillende voordelen, zoals tarieven online aanvragen, inzicht in al je offertes en transporten, gemakkelijk online betalen, wereldwijde dekking vanaf één platform en to-do's om je zending op schema te houden. Daarnaast kun je via het platform gemakkelijk online documenten up- en downloaden en heb je toegang tot klantondersteuning via tickets voor al je vragen.Waar gaan we naar toe


Om deze technologieën te integreren en de expeditie sector te blijven ontwikkelen, zijn er verschillende technologieën die we kunnen gebruiken. Blockchaintechnologie biedt meer bescherming naarmate we onze systemen automatiseren, terwijl kunstmatige intelligentie en machinaal leren deelnemen aan gerobotiseerde procesautomatisering. Het Internet of Things (IoT) biedt betere tracking en beveiliging en cloudgebaseerde oplossingen verbeteren de efficiëntie net als productiviteit van operaties.

Al met al staat de logistieke sector voor verschillende uitdagingen. Maar met de integratie van nieuwe technologieën zoals het platform van Explect Online, machine learning, kunstmatige intelligentie en het Internet of Things (IoT) zal de sector blijven groeien en efficiënter worden.Klanten zullen hogere verwachtingen hebben, lees hier welke verwachtingen Explect Online voor jou al waar kan maken.