Verschil CE & China Export

Door: Explect, 2 April 2018

CE

Het China Export (CE) Keurmerk: Een Gids voor Veilige en Kwaliteitsvolle Producten.


In de wereld van internationale handel en productie is China ongetwijfeld een belangrijke speler. Chinese fabrikanten produceren een breed scala aan goederen die over de hele wereld worden geëxporteerd. Als consument is het echter essentieel om ervoor te zorgen dat de producten die we kopen veilig en van goede kwaliteit zijn. Hier komt het China Export (CE) keurmerk om de hoek kijken. In deze blogpost gaan we dieper in op het CE-keurmerk en ontdekken we waarom het zo belangrijk is bij het kiezen van producten uit China.Wat is het China Export (CE) Keurmerk?


Het China Export (CE) keurmerk is een certificering die wordt toegekend aan producten die aan specifieke normen voldoen en veilig zijn voor gebruik. Het lijkt op het Europese CE-markeringssysteem, maar het is belangrijk om op te merken dat het China Export (CE) keurmerk niet hetzelfde is als de CE-markering die vereist is voor producten die binnen de Europese Unie worden verkocht. Het China Export (CE) keurmerk heeft betrekking op producten die worden geëxporteerd vanuit China naar andere landen.


Waarom is het China Export (CE) Keurmerk belangrijk?


Kwaliteitsborging: Het CE-keurmerk garandeert dat producten voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. Door producten met het CE-keurmerk te kopen, vergroot je de kans dat je een product van goede kwaliteit ontvangt.


Veiligheid: Het CE-keurmerk houdt rekening met veiligheidsaspecten van producten. Het betekent dat de producten zijn getest op mogelijke veiligheidsrisico's en voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen. Het helpt consumenten om producten te identificeren die veilig kunnen worden gebruikt.


Conformiteit met regelgeving: Het CE-keurmerk toont aan dat producten voldoen aan de relevante regelgeving en normen die gelden voor de export vanuit China. Het geeft consumenten gemoedsrust dat de producten legaal worden geproduceerd en geëxporteerd.


Hoe controleert China het CE-keurmerk?


Om het CE-keurmerk te verkrijgen, moeten fabrikanten een conformiteitsbeoordeling ondergaan. Dit houdt in dat de fabrikant de relevante normen en voorschriften naleeft en dat hun producten aan de vereisten voldoen. De exacte procedures en vereisten voor de conformiteitsbeoordeling kunnen variëren, afhankelijk van het type product en de industrie.


Hoewel het China Export (CE) keurmerk helpt bij het waarborgen van kwaliteit en veiligheid, is het ook belangrijk op te merken dat het keurmerk niet absoluut garandeert dat alle producten zonder gebreken zijn. Het is nog steeds raadzaam om als consument due diligence uit te voeren en aandacht te besteden aan andere factoren, zoals merkreputatie, beoordelingen van andere klanten en naleving van lokale regelgeving in het land van invoer.


Maar is CE-markering verplicht? In het artikel dat je hier kan lezen leggen we hier meer over uit. Wil je meer ontdekken over importeren uit China? Lees dan ook deze pagina!