Wij zijn Explect, en dit is ons verhaal...


Explect, de nieuwe generatie expediteur die klaar staat voor jouw logistiek.


Het einde van de blackbox in de logistiek. Wij geloven in een logistieke wereld waar de expediteur en importeurs en exporteurs samenwerken als een team. Waarom?


Logistiek is overal om je heen en heeft een belangrijke rol om de wereld ingang te houden. Van het scherm waar je nu ons verhaal van leest tot de kleren die je aan hebt. Toch als je kijkt naar de mogelijkheid om goederen te verzenden, opslaan en verhandelen is dit veelal stil blijven staan in de tijd. Ondanks dat we meer verbonden zijn dan ooit, lukt het binnen logistiek niet tot nauwelijks om data te delen. En elke schakel in deze logistieke keten werkt met hun eigen systemen en processen.

 

Met ons platform en expert service voor import en export willen we vereenvoudigt de wereldwijde handel door iedereen in de leveringsketen te verbinden. Wij stellen een nieuwe standaard voor wereldwijde handel. Onze focus is om bedrijven te ondersteunen bij hun groei door hen de beste oplossingen te bieden op transport en logistiek gebied. Wij zijn de gateway naar de wereld van internationaal transport en hebben al veel bedrijven geholpen bij hun im- of export avontuur. Laten wij ook jouw bedrijf laten groeien!

Jouw transport, onze zorg

Wij maken transport makkelijk voor jou. Van prijsaanvraag tot inklaring, alles kan in een paar minuten via ons online platform. Wil je liever dat wij het hele transport regelen? Geen probleem. Je blijft tijdens het transport altijd op de hoogte via onze track & trace functie op je smartphone, tablet of laptop. Onze business is jouw business en we zijn er voor je, ook als er problemen zijn.

Onze Geschiedenis

 

Onze CEO Bart de Ruiter groeiden op in het logistieke bedrijf van zijn vader, na het stopzetten van dit bedrijf besloot die verder te gaan in de logistiek. In 2015 richtten ze Explect op als het eerste online Do It Yourself import- en exportbedrijf in Nederland. Onze eerste klanten kregen binnen tien minuten een offerte via e-mail, iets wat toen uniek was. Hoewel concurrenten en vervoerders verbaasd waren, bleven we ons pionierswerk voortzetten. Door hard te werken en voortdurend te verbeteren, groeide het bedrijf en het team uit. In 2019 werd het platform volledig vernieuwd en in 2020 maakte Explect de sprong naar een scale-up. Dit deden ze samen met een klein team en de ervaren ondernemer Pim Verhage die nu onze Non Executive Director is.


Ontdekken en Verbinden

 

Maar onze reis stopt hier niet. Ontdekken en Verbinden zijn de kernwaarden die ons definiëren. Innovatie zit in ons DNA en we zullen ons platform blijven uitbreiden met waardevolle diensten die ons onderscheiden van de rest. We willen niet alleen een leverancier zijn, maar ook een bron van kennis en connectiviteit.


Daarom kunnen onze klanten in de toekomst verwachten dat we de tools creëren waarmee ze hun toekomst kunnen waarborgen als het gaat om het organiseren van transport en logistiek en meer.


We nodigen iedereen uit om ons te blijven volgen op deze reis. We beloven dat ons avontuur nog lang niet klaar is. Samen zullen we blijven innoveren, barrières doorbreken en nieuwe horizonten verkennen. Want de toekomst is wat we ervan maken.


Dus kom en sluit je aan bij Explect, waar we blijven bouwen aan een betere toekomst voor de import- en exportindustrie. Samen zullen we nieuwe mogelijkheden ontdekken en onze wereld verbinden op manieren die we ons nu nog niet kunnen voorstellen.

Met karakter en diversiteit

We zijn trots op ons team van experts, die met beperkte middelen en zonder investeerders, onze klanten een verschil maken. Ons team heeft karakter en bestaat uit mensen met verschillende talenten en krachten die elkaar en onze klanten laten groeien. Diversiteit, persoonlijkheid en een klik zijn belangrijker dan diploma's en titels. Iedereen krijgt de kans om het beste uit zichzelf te halen en ons team staat bekend om hun oplossingsgerichte en innovatieve aanpak.

team-smiley-businesspeople-during-meeting

Verlaat je nu al de website?

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder, stel je vraag hieronder