Wij zijn Explect.

En dit is ons verhaal.


Wij zijn Explect. De nieuwe generatie expediteurs.

Heb je medische apparatuur ingekocht in Amerika en wil je dat naar Europa halen? Of wil je een partij fietsen naar China transporteren? Internationaal transport van goederen is vaak ingewikkeld en organisatorisch een klus als je niet de juiste kennis en ervaring in huis hebt. Voor een transport heb je vaak een netwerk nodig van verschillende agenten, leveranciers en andere partijen. Wat het niet makkelijker maakt, is dat een groot deel van de logistieke wereld al jaren traditioneel en er weinig transparantie is. Soms lijkt het wel alsof het verdienmodel draait om onoverzichtelijk zijn. En doe je een container per jaar, dan ben je als bedrijf voor veel expediteurs niet interessant. Bij Explect doen we het graag anders.

Gateway naar de wereld van internationaal transport

Wij geloven namelijk in een nieuwe online logistieke wereld waarin je import en export wel op een doorzichtige manier kunt regelen. Of dat nu een doosje is, of een schip vol containers. Wij zijn graag je gids en gateway naar de wereld van internationaal transport, zodat The Sky The Limit is. En je de grenzeloze groeimogelijkheden voor je bedrijf kunt ontdekken. Met ons innovatieve Do It Yourself platform Explect Online & topservice van onze experts, maken we import en export voor iedereen makkelijk. En denken we in de breedste zin met je mee wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is op transport en logistiek gebied. We horen regelmatig van bedrijven dat ze zonder ons nooit begonnen waren aan im- of export en dat ze hierdoor gegroeid zijn. Dan groeien wij van trots ook een beetje.

Jouw business is onze business

Bij ons regel je zelf in een paar minuten je eigen transport. Van prijsaanvraag tot inklaren. Zonder ingewikkelde containerbegrippen of verrassingen achteraf. Wil je dat wij het hele transport uit handen nemen? Dat doen we graag. Tijdens het transport ben je in controle en hou je grip op je ship. Transporten inzichtelijk maken, is wat we doen. Volg via je smartphone, tablet of laptop je eigen zending via onze track & trace functie. Je kunt op ons rekenen, ook als er problemen met je zending zijn. Jouw business is onze business. Jouw shit is onze shit. We zijn graag onderdeel van jouw crew & jouw Journey.

Nieuwe generatie

Onze Journey start de jaren 90, in de jeugd van Martijn en Bart de Ruiter: onze founders. Twee broers die opgroeien en volwassen worden in het logistieke bedrijf van hun vader. Als het bedrijf ophoudt te bestaan, besluiten ze verder te gaan in de logistiek. Maar dan wel helemaal anders. En op eigen kracht. Begin 2015 richten ze de start-up Explect op, het eerste online Do It Yourself im- & exportbedrijf in Nederland In no-time boarden ze de eerste klanten, die binnen tien minuten een offerte ontvangen via e-mail. Dat kan niemand in die tijd. Concurrenten, vervoerders en rederijen zijn dan ook not amused en in shock: ‘Dit kunnen jullie niet maken, jullie maken zo de markt kapot!’. Martijn en Bart zetten door, omdat ze echt geloven in hun baanbrekende plan. Ze investeren al hun tijd & geld in hun bedrijf en het continu verbeteren van hun business en online platform. Een eigen auto of geld voor benzine zit er daardoor lang niet in … Na heel wat vlieguren, trials & errors werpt hun pionierswerk vruchten af. Het team wordt geleidelijk uitgebreid en in 2019 vernieuwt Explect het online platform volledig. Hiermee is Explect ready for take-off om in 2020 de sprong te maken naar scale-up. Vandaag

Team met karakter

En onze experts, daar zijn wij bijzonder trots op. Want met dit team, maken we met beperkte middelen – zonder investeerders – het verschil voor onze klanten en impact in de markt. Het is een team met karakter, dat vanuit gelijkwaardigheid en eigen unieke talenten & kracht onze klanten, ons bedrijf en elkaar laten groeien. Diversiteit, persoonlijkheid en een klik zijn voor ons belangrijker dan diploma’s en titels. Iedereen krijgt de kans om het beste uit zichzelf te halen. Het glas is wat ons team betreft nooit half leeg, maar altijd half vol. Die instelling en de mix & match in ons team stelt ons in staat om oplossingsgericht en innovatief te zijn.

Explore & Connect

Want innovatief zijn, ontdekken verbinden zit in ons DNA. En dat blijf het. Wat je in de toekomst van ons kunt verwachten? Nog meer gemak bij transport door uitbreiding van ons platform. Bijvoorbeeld met valuatie services. Ook werken we aan de lancering van een Explect community, waarmee onze klanten onder meer hun kennis én netwerk kunnen vergroten. Bijvoorbeeld met online trainingen & de mogelijkheid om te connecten met andere bedrijven uit ons netwerk.
Stay tuned, let’s stay connected