Supply Chain op rolletjes

Door: Explect, 14 Juli 2022

cargo-container-ship-sailing-sea-import-export-business-industry-logistic-goods (1)

De scheepvaart heeft de afgelopen jaren voor verschillende uitdagingen gestaan, record na record werden verbroken. De volumes binnen de zeevaart groeide, met als gevolg van die groei dat de prijzen tot wel vier keer over de kop gegaan.

Dit was het gevolg van onder andere handelsbeperkingen tussen landen, tekorten aan arbeidskrachten, gebrek aan capaciteiten en de toenemende vraag naar goederen. Met de groeiende volumes aan de ene kant, en de tekorten aan beschikbare containers aan de andere kant maakte het voor de voorheen soepele supply chain lastig.

 

Het capaciteit probleem heeft zich niet beperkt tot alleen de scheepvaart, ook het vrachtverkeer heeft hier mee te maken. Doordat er te weinig chauffeurs zijn, staan containers soms weken op de terminals te wachten tot ze eindelijk worden vervoerd naar de eindbestemming. Een trage doorstroming van de toeleveringsketen zorgt voor plaatsgebrek op de terminals, met verdere vertragingen als gevolg.

Daar komt bij dat vele verladers vaak geen realtime zicht hebben op de vracht, ze moeten dit doen met handmatige processen en dus vaak met slechte of vertraagde gegevens.

 

Bij Explect doen we dit anders, zo genereren we mijlpalen voor al je zendingen. Vervang de vele vragen en gissen naar antwoorden voor updates door een krachtige gecentraliseerde bron. Zo brengen we verschillende bronnen bij elkaar om direct gegevens van rederijen te verwerken.


Zo laten we bij Explect jouw supply chain weer op rolletjes laten lopen:


·        Dit doen we door zichtbaar in je vracht te creëren. Houdt zicht op de containers die zich op zee bevinden. Bij Explect maken we deze uitdaging overzichtelijk, zo kan je proactief reageren op vertraagde voorraden of grondstoffen. Met Explect Online heb je zichtbaarheid in de Milestones van je container(s).

·        Investeren we in relaties met onze vervoerders. Communicatie hierin is van belang, zo zorgen we ervoor dat we op de hoogte zijn van ETA’s (Expected Time of Arrivel).

·        Het inzetten van bruikbare informatie. Dit doen we door te werken met slimme oplossingen. Door gebruik te maken van Taken binnen het digitale platform Explect Online weet je altijd wat er nog moet gebeuren om jouw transport in beweging te houden. Je hoeft niet meer af te wachten tot een email, maar al direct in zien wat er nodig is.

 

Wat Explect Online je nog meer bieden kan? Ontdek het snel zelf: https://www.explect.nl/waarom-explect/onze-software