Nieuws van IbanFirst

Door: Explect, 1 December 2021

stock-market-forex-trading-graph

De euro moest vandaag een deel van de winst van vrijdag inleveren ten opzichte van de Amerikaanse dollar in Azië. De aanscherping van de tijdlijn voor de Fed werd naar buiten geduwd en dit had de EUR/USD geholpen om hoger te gaan. Naarmate het tempo van de afbouw weer toeneemt, neemt ook de vraag naar USD toe.

De markten keren vandaag terug naar normale liquiditeit na een wilde rit om vorige week te eindigen. De rendementen op Amerikaanse staatsobligaties herstelden ruwweg een derde van hun verliezen van vrijdag.

Omicron:

Hoewel het omicron-virus nog niet was ontdekt in de VS, zei Dr. Anthony Fauci zondag dat het onvermijdelijk was dat de variant in de VS zou verschijnen.

Ondertussen testen vaccinproducenten de effectiviteit van huidige vaccins tegen de nieuwe variant, maar ze zullen naar verwachting de komende twee weken geen resultaten bekendmaken. Pfizer en Moderna merkten allebei op dat het hen ongeveer 100 dagen zou kosten om het vaccin indien nodig aan te passen.

>Lees verder


eur-gbpEUR/GBP -  0.8455 Het valutapaar maakte de dag ervoor de grootste sprong sinds begin november, toen er grote zorgen waren over de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. De recente positieve updates over Omicron, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het heeft genoemd, lijken het voorzichtige optimisme van de markt echter te hebben ondersteund.

Desondanks is het Verenigd Koninkrijk bereid een spoedvergadering van de Groep van Zeven (G7) bijeen te roepen om het pandemieprobleem te bespreken. "De Britse regering heeft zaterdag nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van de nieuwe COVID-19-variant te vertragen, waarbij de regels voor mensen die in Groot-Brittannië aankomen worden aangescherpt en het gebruik van maskers in de detailhandel en het openbaar vervoer in Engeland wordt gelast", aldus Reuters.

>Lees verder


globalNieuws -  WHO ECB & FED

De tegenstrijdigheid over de virus ellende is een weerspiegeling van de laatste commentaren van de beleidsmakers en ondersteunt de strijd tussen de Fed en de ECB, wat op zijn beurt de EUR/USD beren bevoordeelt. ECB's Lagarde zei, volgens Reuters: "Er is een duidelijke bezorgdheid over het economisch herstel [van de eurozone] in 2022, maar ik geloof dat we veel hebben geleerd." Verder sprak de voorzitter van de Atlanta Federal Reserve, Raphael Bostic, tijdens het weekend en zei: "Covid is de bron van inflatie."

>Lees verder


Brexit

Verder blijven de Brexit-spanningen staan en zorgen deze voor een extra uitdaging voor het Britse pond (GBP). "De Britse Brexit-minister Lord David Frost zei vrijdag dat, hoewel we nog steeds een onderhandelde oplossing willen vinden met de EU over het Noord-Ierse protocol, de kloof tussen onze standpunten aanzienlijk is en we bereid zijn om artikel 16 te gebruiken", aldus Reuters op vrijdag. In dezelfde lijn lag de voortdurende strijd tussen het VK en Frankrijk over visserijrechten.

Alle brexit-wijzigingen per 1 januari 2022 kunt u hier terug vinden:

>Lees verder


Economische kalender

2021_11_29_09_20_56_Window

Bron: FXstreet


De informatie die in deze e-mail wordt verstrekt, is alleen voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld als, en mag niet worden opgevat of geïnterpreteerd worden als, financieel advies of enig ander soort investering of handelsadvies. We raden u nadrukkelijk aan advies in te winnen van een professionele financieel adviseur voordat u investeringsbeslissingen neemt, aangezien u als enige de verantwoordelijkheid heeft voor het evalueren van de verdiensten en risico's die samenhangen met het gebruik van de verstrekte informatie.