Traditionele Expertise Ontmoet Moderne Technologie

Door: Explect, 10 Juni 2024

DALL·E 2024-06-10 09.08.20 - A modern port with container ships and cranes in the background, a laptop

Explect valt onder de categorie van hybride digitale expediteurs. Dit betekent dat we de diepgaande logistieke kennis van traditionele expediteurs combineren met moderne technologische innovaties om efficiëntere en gebruiksvriendelijkere logistieke oplossingen te bieden.


Onze Achtergrond en Oorsprong

Explect werd opgericht vanuit een diep begrip van de traditionele logistieke wereld. Medeoprichter & CEO Bart vertelt; "Mijn vader en oom runden beide expeditiebedrijven, en als kleine jongen ging ik vaak mee naar de haven waar documenten voor de douane nog gestempeld moesten worden. Ik heb de traditionele wereld van dichtbij meegemaakt en ervaren hoe alles handmatig en met papieren documenten werd gedaan. Toen ik bij mijn vader werkte, moest ik alle documenten uitprinten en in mapjes ordenen. Deze ervaringen inspireerden mij om bij het starten van mijn eigen bedrijf een andere aanpak te kiezen."


Onze Digitale Transformatie

Vanaf het begin heeft Explect zich ingezet op digitalisering. We hebben een uniek platform ontwikkeld en waren wellicht de eerste in Nederland met een logistiek platform waar klanten direct tarieven konden berekenen. Dit platform maakt het voor onze klanten eenvoudig om hun logistieke processen te beheren en te optimaliseren met behulp van de nieuwste technologieën.


Voordelen van Explect

Innovatieve Technologie: We gebruiken geavanceerde technologieën om logistieke processen te stroomlijnen, wat leidt tot snellere en efficiëntere diensten.

Gebruiksvriendelijke Platforms: Onze digitale platforms zijn ontworpen om eenvoudig in gebruik te zijn, waardoor klanten hun zendingen moeiteloos kunnen boeken en volgen.

Ervaring in de Logistiek: Door mijn achtergrond en ervaring in de traditionele logistieke wereld begrijpen we de complexiteit van logistieke processen en kunnen we maatwerkoplossingen bieden.

Uitstekende Klantenservice: Onze klantenservice scoort een indrukwekkende 4.8 van de 5 op Trustpilot, wat getuigt van onze toewijding aan klanttevredenheid en service van hoge kwaliteit.


Nadelen van Explect

Zelfstandige Ontwikkeling: Een belangrijk nadeel is dat we geen externe funding hebben opgehaald, wat betekent dat we al onze ontwikkelingen op eigen kracht moeten realiseren. Dit kan de snelheid waarmee we nieuwe functies en verbeteringen kunnen implementeren beperken.


De Toekomst van Digitale Expediteurs

Explect streeft ernaar om het beste van beide werelden te bieden: de diepgaande logistieke kennis van traditionele expediteurs gecombineerd met de technologische innovatie van een techbedrijf. Dit hybride model zal waarschijnlijk de markt domineren en efficiëntere, betrouwbaardere en kosteneffectievere logistieke oplossingen bieden.


Explect is een toonaangevend voorbeeld van een hybride digitale expediteur. Door onze gecombineerde aanpak kunnen we zowel de technologische mogelijkheden als de logistieke expertise benutten om onze klanten de beste service te bieden. Ondanks het gebrek aan externe funding blijven we innoveren en verbeteren dankzij onze sterke interne capaciteiten en toewijding aan klanttevredenheid.

Verlaat je nu al de website?

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder, stel je vraag hieronder