Beperkte vrachtvluchten

Door: Explect, 4 November 2021

cargo vliegtuig

De drukte binnen de luchtvracht wordt in aanloop naar de Olympische Spelen 2022 in Beijing buitensporig groter. 

 

De helft van alle vluchten van en naar de Chinese hoofdstad Beijing is echter geannuleerd uit angst voor een verdere verspreiding van corona door het land.

Sinds een paar weken zijn er weer lokale besmettingen in China, ook in Beijing.  

De overheid wil, vooral met de Olympische Spelen in februari in aantocht, ten koste van alles voorkomen dat de ziekte zicht verder verspreidt.

China kent een zerotolerance beleid voor het virus en doet er alles aan om het aantal besmettingen naar nul te brengen. 


Om de Spelen van 2022 dus veilig te kunnen stellen heeft de overheid ervoor gekozen om slechts de helft van de vluchten toe te laten in China.

Door de binnenkomende vluchten te beperken hoopt men ook een stijging in coronabesmettingen te stoppen.

Minder vluchten naar China betekent ook minder vluchten vanuit China. En dus minder vluchten die luchtvracht mee naar Europa en de rest van de wereld nemen.  


Wist je namelijk al dat er van de 1,7 miljoen ton aan luchtvracht die jaarlijks via Schiphol gaat, ongeveer de helft mee gaat in het ruim van passagiersvliegtuigen? 


Met het wegvallen van de commerciële vluchten, is de capaciteit aan ‘bellyvracht’ flink afgenomen, maar het vrachtaanbod is er nog steeds.  

Door de grote groei van de beladingsgraad van september loopt de wachttijd nog harder op en blijft de vrachtprijs verder stijgen. De luchtvrachttarieven bevinden zich nu al op een bijzonder hoog niveau.  


Ons advies, wacht niet te lang met het inplannen van jouw transport vooral nu de feestdagen in het vooruitzicht liggen. Lang afwachten kan uiteindelijk tot hogere kosten en langere wachttijden resulteren.  Benieuwd naar wat de mogelijkheden voor jouw transport zijn?  

Vraag het aan onze experts: https://www.explect.nl/contact 

 

 

Verlaat je nu al de website?

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder, stel je vraag hieronder